Instructie maatname voor fysiotherapeuten

Instructie maatname voor fysiotherapeuten

Tijdens de corona crisis ontlast het u als fysiotherapeut als u niet langer uw cliënt hoeft te zwachtelen en in plaats daarvan kunt voorzien van therapeutisch elastische kousen. Normaal gesproken doet onze adviseur dat natuurlijk, maar dat kan even niet. Op verzoek hebben wij deze werkwijze en bijbehorende aanmeetinstructie ontwikkeld. Deze werkwijze stellen wij tijdelijk ter beschikking in belang van u als fysiotherapeut en uw cliënt.

Aanmeten met hulp van een simpel stappenplan

Door onderstaand stappenplan te volgen kunt u op verantwoorde wijze therapeutisch elastische kousen aan uw cliënt ter beschikking stellen.

 1. Maak een afspraak met onze adviseur zodat deze kan meekijken via videobellen.
 2. Op het moment van de afspraak kunt u met hulp van de instructies op deze pagina en aanwijzingen van onze adviseur de maten nemen voor de therapeutisch elastische kousen. Die maten kunt u invullen op dit formulier.
 3. Bespreek de situatie van uw cliënt met onze adviseur zodat wij de juiste kousen kunnen kiezen en stuur het formulier met de maten op naar onze adviseur.
 4. Daarna volgt de standaard administratieve procedure zoals u al gewend bent:
  - u ontvangt een e-mail met gegevens van de kousen
  - u kunt vervolgens een melding aanmaken voor het zorgkantoor
  - u kunt na ontvangst van de machtiging de link met het machtigingsnummer opsturen naar coa-tek@oim.nl.
 5. Vervolgens zullen de kousen zoals u van ons gewend bent bij uw cliënt worden bezorgd.

Aanmeetinstructie

Onderstaande video legt kort en bondig uit hoe u de maten van uw cliënt kunt nemen. De maten kunt u noteren op dit formulier (zie ook bovenstaand stappenplan).