Corona: veilig bij OIM Orthopedie

Corona: veilig bij OIM Orthopedie

03 juni 2021

Wij zijn op afspraak open. De gezondheid van onze cliënten, iedereen met wie wij samenwerken en onze medewerkers is onze topprioriteit. Wij nemen diverse veiligheidsvoorschriften in acht. Je kunt erop vertrouwen dat wij een veilige omgeving bieden aan iedereen die met ons te maken heeft. Wij houden ons daarom op al onze vestigingen aan de voorzorgsmaatregelen zoals hier beschreven. Waar wij samenwerken met revalidatiecentra, ziekenhuizen enzovoort houden wij ons aan het coronaprotocol van de betreffende instelling.

Extra maatregelen met oog op veiligheid

Wij hebben verschillende maatregelen genomen om zorg te kunnen bieden in een veilige omgeving. Bijvoorbeeld:

 • Bij het maken van een afspraak stellen we vragen over verkoudheid en coronagerelateerde klachten. Alleen zonder klachten zijn onze klanten en medewerkers welkom.
 • We vragen je om vóór binnenkomst een mondkapje op te doen en dat tijdens je hele bezoek te dragen. Dit is verplicht tenzij je een medische reden hebt waarom het niet kan.
 • Om drukte op onze vestigingen te vermijden spreiden wij afspraken over de dag.
 • In alle gevallen maken we gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen.
 • In algemene ruimtes zorgen we voor 1,5 meter afstand tussen mensen, bijvoorbeeld door middel van looproutes en afstand tussen stoelen in de wachtruimte.
 • Zolang de besmettingsgraad in Nederland nog hoog is, zullen voorzieningen voor koffie, thee en water in de wachtruimte niet beschikbaar zijn.
 • Toiletten zijn alleen bij hoge nood toegankelijk.

Meer over wat wij doen voor een veilige omgeving staat beschreven in de richtlijnen van onze brancheorganisaties. Anders dan in de richtlijn beschreven staat, hanteren onze adviseurs in alle gevallen een mondkapje in de paskamer.

Wat wij vragen van bezoekers

Maak altijd een afspraak

Wij zorgen ervoor dat er nooit te veel mensen tegelijk op onze vestigingen aanwezig zijn. Wij spreiden bezoekers over de dag. Maak daarom altijd een afspraak. Dan kunnen we ervoor zorgen dat het veilig is voor iedereen die ons bezoekt.

Kom niet naar een afspraak bij verkoudheid, koorts en andere coronagerelateerde klachten

De overheid raadt aan om bij verkoudheidsklachten thuis te blijven. Wij vragen daarom iedereen die last heeft van verkoudheidsklachten om diens afspraak te verzetten.

Is iemand in het huishouden met ernstige klachten zoals koorts en/of benauwdheid, dan vragen wij je ook om de afspraak te verzetten.

Draag een mondkapje tijdens je bezoek

We vragen je om vóór binnenkomst een mondkapje op te doen en die tijdens je hele bezoek te dragen. Dit is verplicht tenzij je een medische reden hebt waarom dat niet kan.

Kom vijf minuten voor de afspraak aan

Wij houden ons strak aan de tijden van afspraken en plannen enige tijd tussen afspraken. Zo beperken we de drukte. Daarom vragen wij je ook om 5 minuten voor de afspraak aanwezig te zijn.  Niet (ruim) te vroeg en niet te laat. Blijf eventueel wachten in de auto.

70 jaar of ouder of een kwetsbare gezondheid?

Wees extra voorzichtig. Het kan verstandig zijn om voorlopig nog zoveel mogelijk thuis te blijven.

Kom bij bezoek zoveel mogelijk alleen naar binnen

Kom je samen met iemand anders naar onze vestiging, dan vragen wij je om zoveel mogelijk alleen naar binnen te komen. Natuurlijk kan dat niet altijd. Daar hebben we begrip voor. Als het niet anders kan, bent u welkom met één begeleider. Ook op die manier houden we het veilig voor iedereen.

Desinfecteer handen bij binnenkomst

Wij vragen bezoekers bij binnenkomst hun handen te desinfecteren. 

Neem bij bezoek de hygiënevoorschriften van de Rijksoverheid in acht

 • Draag een mondkapje
 • Houd 1,5 meter afstand
 • Groet zonder aanraken
 • Was regelmatig handen
 • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten
 • Gebruiken papieren zakdoekjes en gooi die na gebruik direct weg

Meer informatie

Heb je vragen, neem dan contact op met één van onze vestigingen via het telefoonnummer van die vestiging.

In geval je een zorgaanbieder bent met wie wij samenwerken, dan kun je contact opnemen met jouw contactpersoon.