Maak kennis met senior TEK adviseur Linda Smit

Maak kennis met senior TEK adviseur Linda Smit

Naam: Linda Smit

Functie: Senior TEK adviseur

Regio: Groningen/Drenthe

Iedereen die wel eens een vestiging of website van OIM Orthopedie heeft bezocht, weet wie senior TEK adviseur Linda Smit is. Haar vrolijke gezicht staat namelijk op veel flyers, folders en webpagina’s over therapeutische elastische kousen. Dat is niet voor niks want Linda is voor de steunkousen van OIM Orthopedie bijna een boegbeeld te noemen. Ze heeft jarenlange ervaring als adviseur, staat altijd klaar voor een praatje en heeft een groot netwerk van klanten, adviseurs en verwijzers. 

Van schoenen naar kousen

Twaalf en half jaar geleden kwam Linda als administratief medewerkster bij OIM Orthopedie in Groningen te werken. Na 15 jaar in een schoenenwinkel gewerkt te hebben, wilde ze wel eens een andere branche verkennen. Ze liet zich omscholen tot medisch secretaresse. Een klasgenoot tipte haar dat ze bij OIM Orthopedie iemand zochten en Linda werd aangenomen. ‘Dat was gelijk een hectische periode. Ik was een manusje van alles. Wat wij nu met verschillende afdelingen doen, deed ik in mijn eentje.’

Brandwondencentrum

Na een half jaar startte Linda met de opleiding voor Therapeutische elastische kousen, de opleiding voor mamacare (borstprotheses) en de opleiding voor kleine orthopedie. Een jaar later werd ze aanspreekpunt voor de samenwerking met het Brandwondencentrum in het Martini Ziekenhuis in Groningen. Dat doet Linda nog steeds. Ze meet speciale drukkleding aan voor patiënten met brandwonden.  

Samenwerken

Als je aan Linda vraagt wat haar werk zo leuk maakt dan is dat voornamelijk de samenwerking met klanten en collega’s. “We hebben een superleuk team. Iedereen heeft veel voor elkaar over. Het plezier met mijn collega’s maken mijn dag goed.” Daarnaast vindt ze het als TEK adviseur belangrijk om steunkousen op de kaart zetten. “Compressiekleding kan voor zoveel mensen een verschil maken. Of dat nou gaat om pijn verlichten, voorkomen dat enkels en benen dik worden of zorgen dat mensen later geen problemen aan hun krijgen,” vertelt Linda.

Hechte band

In haar loopbaan heeft Linda veel meegemaakt. Met sommige klanten bouwde Linda een hechte band op. Zoals de 82-jarige mevrouw Kassens. Linda vindt het een spontaan mens en een hippe oma. “Als ze in Haren is, wil mevrouw Kassens me altijd zien. Ze omhelst me dan en zegt: ik wil even mijn vriendin zien,” zegt Linda. “Dat blijf ik bijzonder vinden!”

Leuk werk

Als het aan Linda ligt dan blijft ze haar werk nog lang doen: “Ik vind mijn werk nog erg leuk en ik ben ook op mijn plek bij OIM. Ik vind het een heel sociaal bedrijf dat oog heeft voor klanten.” Zo denken haar collega’s er ook over. Zij omschrijven Linda als een enorm gedreven ‘mensenmens’ die altijd bereid is om te helpen.