Feeture groep en OIM Orthopedie bereiken overeenstemming over overname orthopedische schoenen tak Feeture groep en OIM Orthopedie bereiken overeenstemming over overname orthopedische schoenen tak

Feeture groep en OIM Orthopedie bereiken overeenstemming over overname orthopedische schoenen tak

10 februari 2022

Om de continuïteit van hoogwaardige orthopedische voetzorg te borgen wordt de tak van OIM Orthopedie die zich richt op het leveren van orthopedische schoenen en steunzolen overgenomen door de Feeture groep, daarover hebben de twee partijen overeenstemming bereikt. De overname vindt plaats onder voorbehoud van instemming van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De Feeture groep is het moederbedrijf van CYS, Penders Voetzorg en Penders Schoenen. OIM Orthopedie zal dan zelfstandig en sterker verder gaan als leverancier van orthopedische instrumenten en compressiezorg.

Een gedeelde visie op veranderingen in de orthopedische hulpmiddelenzorg

De Feeture groep en OIM Orthopedie vonden elkaar in een gedeelde visie op hoe in te spelen op ontwikkelingen in de markt. “In de huidige uitdagende marktomstandigheden voor orthopedische schoenbedrijven waarin kosten stijgen en de tarieven dalen die wij in rekening mogen brengen, is alleen een groot marktaandeel in combinatie met de productiekracht van een fabrikant een toekomstbestendige combinatie.”, aldus Jeroen Nijhuis, Algemeen directeur van OIM Orthopedie.

Het bedrijf CYS dat valt onder De Feeture groep is zo’n fabrikant. De Feeture groep en OIM Orthopedie kwamen met elkaar in gesprek en dat leidde tot overeenstemming over deze overname. “We zijn blij dat we elkaar hebben gevonden, want door deze overname ontstaat een ijzersterke combinatie. We worden straks de grootste aanbieder van orthopedische voetzorg in Nederland en maken zelf orthopedische schoenen.”, aldus Dorenda Nefkens, Algemeen directeur van Feeture Voetzorg.

Positieve impact voor medewerkers en verwijzers

De naam van de schoenentak zal OIM Voetzorg worden. Voor medewerkers die meegaan met het bedrijfsonderdeel dat wordt overgenomen zal gelden dat zij hun huidige arbeidsvoorwaarden behouden. Er vallen geen ontslagen. Bovendien blijven de medewerkers op dezelfde locaties werken, naast hun voormalig collega’s van OIM Orthopedie, voor dezelfde artsen en patiënten. Dorenda: “OIM Orthopedie levert hoogwaardige orthopedische hulpmiddelenzorg en vaak gaat het daarbij om complexe zorg. Wij vinden het belangrijk dat dat goed doorloopt, want daar zijn artsen, patiënten en zorgverzekeraars bij gebaat.”. De Feeture groep verwacht op termijn voordelen uit schaalgrootte en innovatie te halen die positieve impact zullen hebben voor zowel medewerkers, patiënten als voorschrijvers.

Continuïteit voor klanten geborgd

Pas als er iets voor hen verandert, worden klanten daarover geïnformeerd. Zij kunnen de komende jaren terecht op het vertrouwde adres, bij hun vertrouwde orthopedische adviseur, kunnen bellen met dezelfde telefoonnummers als voorheen, oim.nl gebruiken enzovoort. Kortom, de dienstverlening aan onze klanten gaat door zoals ze gewend zijn.

Vertrouwen in de toekomst

Dorenda Nefkens: “Alle aandacht en elke euro gaat bij ons naar voetzorg en de orthopedische schoenen die daarbij horen. Zo’n focus is noodzakelijk en duidelijk voor iedereen.” Jeroen Nijhuis: “Deze ontwikkeling borgt dat hoogwaardige orthopedische voetzorg beschikbaar blijft voor patiënten en verwijzers. OIM Orthopedie gaat zelfstandig en sterker verder als leverancier van orthopedische instrumenten en compressiezorg en wij zien met onze hernieuwde focus de toekomst met vertrouwen tegemoet.”

De overname is inmiddels voorgelegd aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).