Nieuw: voetdrukmeting voor diabetici Nieuw: voetdrukmeting voor diabetici

Nieuw: voetdrukmeting voor diabetici

11 oktober 2016

Sinds kort kunnen diabetici bij OIM Orthopedie in Winschoten terecht voor een voetdrukmeting. Onze vestiging in Hoogeveen volgt binnenkort met het aanbieden van deze metingen. Een voetdrukmeting verhoogt de effectiviteit van orthopedische schoenen en helpt voetwonden voorkomen. De meting is speciaal bedoeld voor mensen met diabetes mellitus (suikerziekte). Wanneer de druk onder de voet een bepaalde grens overschrijdt, kunnen overmatig eelt en (open) wonden (ulcus) ontstaan. Vooral voor mensen met suikerziekte is dit gevaarlijk, omdat wonden bij hen vaak erg langzaam genezen, met alle risico’s van dien. 

Met een voetdrukmeting zien wij hoe hoog de druk onder de voet is tijdens het lopen op de orthopedische schoenen. Zo meten we hoe effectief de schoenen zijn in het verlagen van de druk onder de voet op plekken waar een wond kan ontstaan. Indien nodig past de schoentechnicus de schoenen direct aan. Hoe de voetdrukmeting precies werkt, lees je hier.

Behoor je tot de risicogroep, dan adviseren onze orthopedisch adviseurs schoentechniek op de vestigingen in Hoogeveen en Winschoten je mogelijk een voetdrukmeting. Diabetespatiënten die geen gevoel meer in hun voeten hebben, komen altijd voor een voetdrukmeting in aanmerking. Mail voor meer informatie onze vestigingen in Winschoten of Hoogeveen of bel 0597 45 39 40 (Winschoten) of 0528-72 22 30 (Hoogeveen).