Johan Horst

Johan Horst

Ik ga ervoor dat mensen weer deelnemen aan het dagelijks leven

Ingrid is een spontane vrouw en prettig om mee samen te werken. Ze komt regelmatig op mijn spreekuur vanwege haar Myo-elektrische onderarmprothese. Ingrid draagt haar armprothese dagelijks en is afhankelijk van de conditie van haar prothese. Wanneer er iets mis is met haar prothese, neemt ze zo snel mogelijk contact met ons op, zodat de prothese weer functioneel wordt. Daar zorg ik dan ook voor.

Toen ik Ingrid voor het eerst ontmoette, was er nog geen multidisciplinaire samenwerking met de revalidatiearts en ergotherapeut van het UMCG. Ingrid was onvoldoende geïnformeerd toen ze haar eerste afspraak met mij had. Een goede voorbereiding is uiteraard noodzakelijk. Een klant verdient de volledige aandacht en zorg die nodig is om een goede prothese af te kunnen leveren. Daarom is die multidisciplinaire samenwerking er tegenwoordig wel. Gelukkig is Ingrid nu dan ook een heel tevreden klant.

Voordat een klant voor het eerst bij mij in de paskamer komt, is er vaak al een vooronderzoek geweest bij de revalidatiearts en de ergotherapeut. Samen bespreken ze de wensen van de klant. Bij onduidelijkheden vragen ze mijn advies of het mogelijk is. Helaas kunnen we niet altijd aan de verwachtingen voldoen. Wel streven we zoveel mogelijk de wensen van mijn klanten na. Ook laten we ze altijd voorbeelden zien van de verschillende hulpmiddelen. Zo begrijpen ze beter wat hen te wachten staat. Als we samen het meest geschikte hulpmiddel hebben gekozen, vraagt OIM Orthopedie het hulpmiddel aan bij de zorgverzekeraar van de klant. Daar hoeft de klant zich dan niet meer druk over te maken. In de meeste gevallen wordt het hulpmiddel vergoed.

In 1981 ben ik bij OIM Orthopedie in dienst gekomen. Ik begon als productiemedewerker en langzamerhand rolde ik in het vak van adviseur. Ik ben inmiddels al jaren gespecialiseerd in armprothesen en armorthesen waaronder silverringsplints. Het mooie aan mijn vak vind ik dat ik met mensen werk, ze adviseer en zorg voor een hulpmiddel waarmee ze weer kunnen deelnemen aan het dagelijks leven. 

Lees ook het verhaal van Ingrid Schröder, klant van Johan Horst.