Stefan Sloeserwij

Stefan Sloeserwij

Ik ga voor het teruggeven van een stukje vrijheid aan mensen

Douwina had pijn in haar voeten en veel pijn in haar linkerenkel. Haar enkelgewricht was tot het bot versleten. Lopen ging steeds moeilijker en ze wilde daar graag een oplossing voor. Veel klanten zitten niet bij de pakken neer. Ze willen een oplossing voor hun probleem. Zo ook Douwina. Ze had van alles geprobeerd; uiteindelijk kwam ze bij mij terecht.

De eerste kennismaking met klanten is vaak tijdens een gezamenlijk spreekuur met de revalidatiearts of orthopeed in verschillende ziekenhuizen in Friesland. We bespreken samen de mogelijkheden om tot een goede oplossing te komen. Ook op onze eigen vestiging in Leeuwarden zie ik klanten met alle voorkomende voetproblemen. Ik help ze met steunzolen, schoenaanpassingen of orthopedische schoenen. Soms verwijs ik ze ook door naar onze podotherapeut of pedicure. Ik heb zowel volwassenen als kinderen als klanten. Mijn klanten vertel ik geen fabeltjes. Ik luister goed naar hun wensen en vertel ze wat ze kunnen verwachten. Klanten die nauwelijks een kilometer kunnen lopen, horen van mij niet dat ze met hun steunzolen of aangepaste schoenen opeens wél 10 kilometer kunnen wandelen. 

Op onze vestiging ben ik de langst werkende orthopedisch adviseur. Daarnaast ben ik aanspreekpunt voor de collega’s in de werkplaats en ik stuur ze aan. Het belangrijkste van mijn functie vind ik om klanten te helpen hun precieze probleem zo duidelijk mogelijk te verwoorden. Aan mij de uitdaging dat zo goed mogelijk aan mijn collega’s in de werkplaats over te brengen. Zo kunnen we voor iedere klant het beste hulpmiddel maken.

In 1985 begon ik in de werkplaats bij een orthopedisch bedrijf in Amsterdam op de onderwerkmakerij. Ik mocht alleen schoenen op de leest zetten. Vier jaar later volgde ik de opleiding tot adviseur. Al tijdens die opleiding werkte ik als adviseur. Samen met een collega stapte ik in 2008 over naar OIM Orthopedie. Het mooie aan dit vak is om mensen met een voetprobleem, letterlijk weer met een goed gevoel de deur uit te laten stappen. Je geeft mensen hun vrijheid weer een beetje terug.

Lees ook het verhaal van Douwina Wiebenga, klant van Stefan Sloeserwij.