Podotherapie Maastricht

Podotherapie Maastricht

Maak een afspraak
  • Deskundig advies
  • Moderne technologieën
  • Wij nemen de tijd voor je

Podotherapie Maastricht

Bij OIM Orthopedie zijn we ook gespecialiseerd op het gebied van voeten. Daarom kun je bij ons, naast orthopedische zorg, ook terecht voor podotherapie. Podotherapeuten zijn specialist op het gebied van de voet. Zij behandelen klachten die voortkomen uit een afwijkende looppatroon, de stand van je voeten of een ziekte. Dat kan gaan om een zenuwbeknelling, sportblessures, nagelproblemen, huidproblemen of zelfs rugklachten. Preventief kan de podotherapeut ook veel voor je betekenen. Denk daarbij aan schoenadvies voor werk of sport.

De podotherapeuten van OIM Orthopedie zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP). In de omgeving van Heerlen, Maastricht, Arnhem en Nijmegen bieden we podotherapie aan op verschillende vestigingen.

Verwijzing

Een verwijzing voor podotherapie is wettelijk niet meer verplicht. Verzekeraar De Friesland eist echter wel een verwijzing om tot vergoeding over te gaan. Als je zonder verwijsbrief komt, nemen wij een korte vragenlijst met je af en vragen je toestemming om een bericht naar de huisarts te sturen dat je bent geweest.

Vergoeding van podotherapie 

Een vergoeding voor podotherapie zit niet standaard in het basispakket. Afhankelijk van je aanvullende verzekering ontvang je de kosten geheel of gedeeltelijk terug. Voor meer informatie over vergoedingen van je zorgverzekeraar verwijzen wij je naar de polisvoorwaarden van je eigen zorgverzekeraar of onze vergoedingenwijzer. Je kunt ook kijken op www.podotherapie.nl onder het kopje 'Vergoedingen'. Daar vind je per verzekering welke vergoeding er voor podotherapie beschikbaar is.

Ook de medewerkers van OIM Orthopedie kunnen je meer informatie geven over de vergoeding van je zorgverzekeraar. Na het gehele voetonderzoek van de podotherapeut, kan zij je vrij nauwkeurig vertellen wat de totale kosten zijn. Je weet dan precies waar je aan toe bent en wat de zorgverzekeraar eventueel vergoedt en wat eventueel je eigen bijdrage is. 


Ben je diabetespatiënt? Dan kom je in sommige gevallen in aanmerking voor een vergoeding uit het basispakket. Dit wordt met je besproken tijdens de behandeling. Wil je hier van tevoren informatie over, dan kun je contact met ons opnemen.

 

 

Afpraak maken? 

Wil je weten wat de podotherapeuten van OIM Orthopedie voor je kunnen betekenen of wil je meteen een afspraak maken? Dit kan via het emailadres van OIM Orthopedie Heerlen: heerlen@oim.nl of via telefoonnummer 088 812 8000 (maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 08:00 tot 17:00 uur).  

Podotherapie Maastricht

Bij OIM Orthopedie kun je naast orthopedische hulpmiddelen ook terecht voor podotherapie. Onze ervaren podotherapeuten hebben voor bijna elk probleem een oplossing en zijn op de hoogte van de nieuwste technologieën, materialen en toepassingen.