Behandelmogelijkheden van de podotherapeut

Een podotherapeutische behandeling bestaat onder andere uit verstevigende, corrigerende en beschermende hulpmiddelen voor je voeten. Ook geeft de podotherapeut advies om voetproblemen te voorkomen. Klik voor uitgebreide informatie op de verschillende behandelingmogelijkheden.

 • Podotherapeutische zool

  Podotherapeutische zolen

  Podotherapeutische zolen bieden uitkomst bij overbelasting- en pijnklachten van je voeten en spieren. Ze geven ondersteuning en corrigeren de voetstand en verbeteren de voetafwikkeling tijdens het lopen.

 • Siliconen teenorthese

  Siliconen teenorthese

  Om de stand van je tenen te corrigeren of pijnlijke plekken erop te ontlasten, maakt de podotherapeut een teenorthese. Dit beĆÆnvloedt de teenfunctie tijdens de voetafwikkeling op een gunstige manier.

 • Tapetherapie

  Tapetherapie

  Tapen is een behandelmethode voor overbelasting of sportletsel. Een medical taping kan spieren, pezen, bindweefselbanden en andere structuren ontlasten.

 • Instrumentele behandeling

  Instrumentele behandeling

  De podotherapeut zet bij huid- en nagelaandoeningen vaak een instrumentele behandeling in.

 • Diabetische voetscreening

  Diabetische voetscreening

  Ben je diabetespatiƫnt? Dan heb je een verhoogd risico op het ontstaan van wondjes (ulcera) aan je voeten. Om het risico op wonden te voorkomen of zo klein mogelijk te houden is het belangrijk dat je je voeten goed verzorgt en jaarlijks laat controleren.

 • Vilttherapie

  Vilttherapie

  Vilttherapie legt wonden of drukplekken tijdelijk of acuut drukvrij.