Leer ons beter kennen

Beantwoord vijf korte vragen en win een lunch met je collega’s verzorgd door ons!

OIM Orthopedie bestaat sinds...

Als je academische ziekenhuizen, revalidatiecentra en perifere ziekenhuizen bij elkaar optelt, dan werken wij samen met...

In hoeveel doelmatigheidsonderzoeken van ZonMw participeert OIM Orthopedie

Welke innovatie heeft OIM geïmplementeerd zonder dat daar een passende bekostiging tegenover staat?

Stelling: De juiste zorg op de juiste plaats is alleen mogelijk met goede kwaliteitsafspraken en passende bekostiging voor hulpmiddelen en dienstverlening

Bij deze vraag is er geen juist antwoord, maar ik wil wel graag mijn mening met u delen...

Het juiste antwoord is: sinds 1981

In 1980 werd onze eerste werkplaats aan de Kerklaan in Haren gebouwd. Het werd bestuurd door Beatrixoord, maar kreeg wel een eigen naam: Stichting Orthopedische Instrumentmakerij Noord-Nederland (OINN). Op 1 april 1981 werd de stichting zelfstandig en startte met 15 medewerkers. Later pas veranderde die naam in OIM Orthopedie.

Het juiste antwoord is: 54

OIM Orthopedie levert orthopedische hulpmiddelen daar waar artsen samen met hun patiënten complexe mobiliteitsvraagstukken aanpakken.

  • Academische ziekenhuizen: 6
  • Revalidatiecentra: 8
  • Perifere ziekenhuizen: 40

Deze setting vraagt deskundigheid en creativiteit van onze adviseurs. Daar zijn we trots op!

Het juiste antwoord is: 2x Groningen en 1x Amsterdam

Zorgverzekeraars vragen meer en meer om wetenschappelijk onderzoek dat bewijst dat onze zorg echt helpt. Met name zorg in het hoog complexe segment. Daarom is wetenschappelijk onderzoek van levensbelang voor onze branche maar ook voor OIM Orthopedie.

OIM Orthopedie is een stichting die met oog op het maatschappelijk belang bijdraagt aan wetenschappelijk onderzoek. Naast de drie doelmatigheids onderzoeken van ZonMw doen we nog mee aan 15 onderzoeken verspreid over het hele land.

Het juiste antwoord is: Insole drukmeting bij hoogrisico diabetes patiënt

Drukontlastende eigenschappen van orthopedisch schoeisel zijn bij diabetespatiënten van levensbelang. Het uitvoeren van een insole drukmeting bij diabetespatiënten zorgt ervoor dat onze orthopedisch adviseur letterlijk in beeld heeft hoe de zool de druk onder de voet verdeelt.

Het is wetenschappelijk bewezen dat de druk onder de voet onder bepaalde waarden moet blijven om ulcera te voorkomen. Wij hebben deze insole drukmeting geïmplementeerd, maar voor de tijd die dit kost worden wij nog niet financieel gecompenseerd.

Maak kans op de lunch

Bedankt voor je deelname

Bedankt voor je deelname, we hebben je gegevens opgeslagen.