Pedicure

Vergoeding pedicure - De Amersfoortse

Moet ik een eigen bijdrage of eigen risico betalen?

Pedicure wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Ben je aanvullend bent verzekerd met het pakket Start, Extra, Uitgebreid of Optimaal, dan heb je recht op een vergoeding voor pedicure. Het pakket Compact vergoedt geen pedicure.

De pakketten Start, Extra, Uitgebreid en Optimaal vergoeden 100% bij diabetes of reuma. Bij pakket Start geldt een max. van € 100,- per jaar.

Diabetes voetzorg

Heb je diabetes, dan vergoed de basisverzekering een jaarlijkse voetcontrole. Heb je zorgprofiel 2,3 of 4, dan heb je ook recht op een vergoeding vanuit de basisverzekering voor verdere onderzoeken en behandelingen. Uitgesloten zijn algemene nagelverzorging en het verwijderen van eelt om cosmetische of verzorgende redenen.

Heb ik vooraf toestemming nodig van De Amersfoortse?

Het kan zijn dat je vooraf toestemming nodig hebt van De Amersfoortse. OIM Orthopedie regelt dit voor je. Hiervoor hebben wij de aanvraag en motivatie van de voorschrijver nodig.

Wie mag dit hulpmiddel voorschrijven?

Je huisarts, internist of specialist ouderengeneeskunde.

Hoe betaal ik dit?

Je betaalt het hulpmiddel of de behandeling contant bij aflevering. Heb je recht op een vergoeding, dan kun je de bon indienen bij De Amersfoortse.