Verbandschoenen

Vergoeding verbandschoenen - Ditzo

In 2017 heeft OIM Orthopedie geen contract getekend met Multizorg en alle zorgverzekeraars die daaronder vallen. Ditzo is een van die zorgverzekeraars. Ditzo is een zogenaamde restitutieverzekeraar. Met een restitutieverzekering kun je ook terecht bij zorgaanbieders die geen contract hebben met Ditzo, zoals OIM Orthopedie. Je bent dan ook van harte welkom bij ons als klant. Ditzo vergoedt tot 100% van de nota voor orthopedische schoenen. Met uitzondering van de wettelijke eigen bijdrage voor orthopedisch schoeisel en het eigen risico. Raadpleeg voor de precieze vergoeding je verzekeraar.

Wanneer je in 2017 nieuwe orthopedische schoenen wilt bestellen bij OIM Orthopedie, dan dien je vooraf toestemming aan te vragen bij je zorgverzekering. Uiteraard begeleiden onze adviseurs je graag bij het aanvragen van deze toesteming.

Hier lees je meer over de reden waarom wij geen contract hebben getekend met Multizorg.

Moet ik een eigen bijdrage of eigen risico betalen?

Ja, verbandschoenen komen ten laste van je eigen risico. De hoogte daarvan vind je terug in de polisvoorwaarden. Of je een eigen risico moet betalen, is afhankelijk van hoeveel zorg je al hebt gebruikt. De zorg door je huisarts telt niet mee voor het eigen risico.

Heb ik vooraf toestemming nodig van Ditzo?

Ja.

Wie mag dit hulpmiddel voorschrijven?

Je medisch specialist of huisarts.

Krijg ik het in eigendom of in bruikleen?

Je krijgt het in eigendom.

Wat is de gebruikstermijn van verbandschoenen?

De minimale gebruikstermijn is 6 maanden.

Bijzonderheden

Om in aanmerking te komen voor vergoeding van je verbandschoenen moet er sprake zijn van huiddefecten, huidulcera, sensibiliteits- en circulatiestoornissen aan de voet, herstelperiode na partiële amputaties, traumatische beschadigingen of operatieve ingrepen aan de voet.