Menu Sluiten
Orthopedische schoeisel

Vergoeding orthopedisch schoeisel - Pro Life

Moet ik een eigen bijdrage of eigen risico betalen?

Ja, je betaalt voor orthopedische schoenen altijd een eigen bijdrage zoals hieronder beschreven. Daarnaast komt dit hulpmiddel ten laste van je eigen risico. De hoogte daarvan vind je terug in de polisvoorwaarden. Of je een eigen risico moet betalen, is afhankelijk van hoeveel zorg je al hebt gebruikt. De zorg door je huisarts telt niet mee voor het eigen risico.

Voor verzekerden jonger dan 16 jaar is de eigen bijdrage € 62,00 per paar. Voor verzekerden van 16 jaar en ouder is de eigen bijdrage € 124,00 per paar.

Heb ik vooraf toestemming nodig van Pro Life?

Nee, je kunt direct contact opnemen met OIM Orthopedie. Hiervoor heb je de aanvraag en motivatie van de voorschrijver nodig.

Wie mag dit hulpmiddel voorschrijven?

Voor orthopedisch schoeisel heb je een verwijzing van een behandelend medisch specialist nodig. Voor orthopedische voorzieningen aan confectieschoenen is een verwijzing van je behandeld arts voldoende.

Wat is adequaat schoeisel?

Adequaat schoeisel is passend en geeft het gewenste resultaat. Onze adviseurs beoordelen wat adequaat voor je is. 

Wat is de gebruikstermijn van orthopedische schoenen?

De minimale gebruikstermijn is 18 maanden. Verzekerden jonger dan 16 jaar hebben recht op 1 paar adequaat schoeisel. Verzekerden van 16 jaar en ouder hebben recht op 2 paar adequaat schoeisel. Wanneer het eerste paar adequaat is gebleken dan kan na 3 maanden het tweede paar geleverd worden.

Krijg ik het in eigendom of in bruikleen?

Je krijgt het in eigendom.