Podotherapie

Vergoeding podotherapie - UMC

Moet ik een eigen bijdrage of eigen risico betalen?

Vanuit de basisverzekering krijg je geen vergoeding voor podotherapie. Je krijgt wel een vergoeding vanuit de basisverzekering als het gaat om diabeteszorg als je zorgprofiel 2 of hoger hebt. Dan krijg je een vergoeding voor de jaarlijkse voetcontrole, voetverzorgingsadviezen, gericht voetonderzoek en diabetische voetbehandelingen

Of je een eigen risico moet betalen, is afhankelijk van hoeveel zorg je al hebt gebruikt. De zorg door je huisarts telt niet mee voor het eigen risico.  

Ben je aanvullend verzekerd met het pakket Extra Zorg 2, 3 of 4, dan heb je recht op een vergoeding voor podotherapeutische behandelingen voor voetafwijking bij huid- en nagelaandoeningen (kalknagels), voetafwijkingen bij problemen aan het steun- en bewegingsapparaat van de voet, reumatoïde artritis en diabetische voeten (zorgprofiel 1). De vergoeding bedraagt maximaal € 115,- per jaar.

Hoe betaal ik dit?

Je betaalt het hulpmiddel of de behandeling contant bij aflevering. Heb je recht op een vergoeding, dan kun je de bon indienen bij UMC.