Jan Ruigrok

Mijn specialiteiten zijn orthesen, rugorthesen, confectie artikelen en therapeutisch elastische kousen. Op dit moment doe ik het meeste met confectiehulpmiddelen en rugorthesen in de totale breedte: van een elastisch korset tot en met de scoliosebrace. Ik werk in Haarlem, één keer in de twee weken werk ik een dag in Amsterdam waar ik dan ook voornamelijk rugorthesen aanmeet, pas en aflever.

Als senior dien je als vraagbaak voor andere collega's. Je hebt als senior bepaalde overlegvormen waar je wel wat meer informatie krijgt dan een ander. In Haarlem hebben we drie senior medewerkers. Wanneer je senior bent, dan ben je een allround instrumentmaker. Je begint als leerling orthopedisch instrumentmaker. Ik heb vroeger veel beugels gemaakt. In de jaren '80 kwam de scoliosebrace. Ik volgde veel cursussen om bij te blijven. In de orthopedie kwamen steeds andere werkwijzen. Ook komt er nu meer administratieve druk, door recent ingevoerde protocollen.

"Als senior dien je als vraagbaak voor andere collega's."

Jan Ruigrok - Senior adviseur orthopedische instrumenten, Haarlem

Jan Ruigrok - Senior adviseur orthopedische instrumenten, Haarlem

Ik ben lid van de Commissie Confectiehandboek binnen OIM Orthopedie. Ik vertegenwoordig Haarlem en Amsterdam. In dit overleg worden nieuwe producten besproken en getoond door leveranciers. De commissie beoordeelt de prijs, kwaliteit en de levensduur van het product. We vergelijken de producten met bestaande producten in ons assortiment en beoordelen of een product uiteindelijk toegelaten wordt in ons assortiment en besteld mag worden.

Een klant moet een doelmatig hulpmiddel hebben, daar zorg ik voor binnen mijn mogelijkheden. Ik luister naar de klant, maar ik ga ook voor het eindresultaat van OIM Orthopedie. Ik ben trots op het vertrouwen dat ik heb van het management. Binnen OIM Orthopedie word je gewaardeerd en je hebt de nodige eigen verantwoordelijkheden. Ik ken veel collega's en de toegankelijkheid is groot. Ik vind het een fijne bedrijfscultuur.