Johan Horst

In mijn functie als orthopedisch adviseur in Haren houd ik me al meer dan 30 jaar bezig met armorthesen, armprothesen en Silver Splint Ringen. Kortom: alles op het gebied van de bovenste extremiteiten. Ik draai spreekuren, waarin ik adviseer en maten neem.

Ik vind het belangrijk om het juiste advies te geven aan klanten en voorschrijvers, zodat een goed eindresultaat ontstaat. Het is altijd een kunst de juiste keuze te maken die past bij de medische indicatie. Daar is ook creativiteit voor nodig. Ik vind het belangrijk dat ik met klanten op één lijn zit over hun voorziening.

Mijn werk is bijzonder omdat ik producten lever die mensen weer functioneel maken. Ik maakte eens een armprothese voor een Russische jongen, die door kanker een arm moest missen. Ik heb nog nooit iemand zo blij gezien! SBS6 maakte voor het programma Hart van Nederland opnames toen ik de armprothese afleverde.

De mogelijkheden op het gebied van armprothesen ontwikkelen steeds door. De digitalisering neemt toe en afstellen gebeurt via de computer, om de prothese optimaal te laten functioneren. Een voorbeeld van een innovatie zijn elektrische handen die kunnen bewegen als normale handen.