Theodoor Gootjes

Ik ben het gezicht van OIM Orthopedie in Apeldoorn. Ik werk op onze vestiging in het Gelre ziekenhuis als orthopedisch adviseur. Ik meet maatwerk korsetten, orthesen en braces aan en ik ben consulent therapeutisch elastische kousen. Ik heb veel ervaring in het maken, aanpassen en ontwikkelen van producten.

In het Gelre ziekenhuis ontvang ik vooral klanten die direct na een consult bij de specialist een verwijzing krijgen voor een hulpmiddel. Ze komen het dezelfde dag nog bij mij aanmeten. Patiënten die niet bij mij kunnen komen en bijvoorbeeld op de Spoedeisende Hulp liggen, bezoek ik zelf om bijvoorbeeld korset of nekbrace aan te meten. Mijn werkdagen zijn erg afwisselend, ik zie ongeveer 20 klanten per dag.

Tijdens een consult adviseer ik welk hulpmiddel het beste is. Ik zoek samen met de klant naar een adequaat product. Ik geef uitleg over gebruik, vergoedingen en controlemomenten. Ik luister goed naar de klant en vertaal de hulpvraag van de arts naar een hulpmiddel voor de klant, waarmee ik hen weer toekomstperspectief biedt.

Ik vind het uitdagend om bij kinderen rustig uit te leggen wat ik ga doen. Ik neem ze stap voor stap mee in het aanmeten of bijvoorbeeld gipsen van een onderbeen. Mijn uitdaging is om gespannen ouders met een lach naar buiten te laten gaan.

Enkele klanten en ervaringen staan mij nog helder voor ogen. Ik vond het indrukwekkend en spannend om voor de eerste keer een nekbrace aan te meten. Dat was bij een mevrouw op de Intensive Care die haar nek gebroken had. Een andere ervaring is die van een ambulancebroeder die tijdens zijn dienstrit werd aangereden. Hij brak zeven wervels in zijn rug. Ik legde een korset bij hem aan. Dat kostte me heel wat zweetdruppeltjes!

Het mooie van mijn werk bij OIM Orthopedie is het werken met mensen en techniek. Ieder mens is anders en vraagt een individuele behandeling. Ik ben trots op het team in Apeldoorn, we werken met heel korte lijnen. Hierdoor kunnen we vragen goed beantwoorden en vlot werken.