Onze productie-unit in Beilen Vestiging Beilen

Onze productie-unit in Beilen

11 september 2014

In Beilen vind je onze productie-unit voor orthopedische voetbedden en schoenen. Onze vakmensen verwerken alle bestellingen voor orthopedische voetbedden en orthopedische schoenen die zij van de vestigingen in het land ontvangen.

De modernste technieken

Via de modernste CAD/CAM technieken worden orthopedische schoenen uitgetekend. Aan de hand van deze tekeningen freest een leverancier houten leesten. De productiemedewerkers in Beilen ontvangen deze leesten al na één dag, waarna de productie begint.

Orthopedische voetbedden

Bij het maken van orthopedische voetbedden gebruiken de productiemedewerkers de houten leest als mal. De orthopedische voetbedden worden in Beilen zelf gescand en vervolgens via CAD/CAM technieken gefreesd. Sneller kan het niet.

Orthopedische schoenen

Bij de productie van orthopedische schoenen brengen de productiemedewerkers eerst hard plastic aan om de leest. Zo ontstaat een passchoen voor de klant. Wanneer de pasvorm goed is, kiest de klant een schoen uit onze catalogus. De schoenen worden vervolgens binnen 3 weken geleverd in Beilen. Na enkele aanpassingen en een eindcontrole in Beilen zijn de schoenen klaar om mee te geven aan de klant. 

Op de productie-unit werken ongeveer 18 mensen: vakspecialisten en productiemedewerkers.

Hoe ziet een dag op de productie-unit eruit?

De medewerkers in Beilen beginnen iedere dag al vroeg. De binnengekomen producten vanuit de vestigingen worden direct uitgepakt en gecontroleerd. Dit varieert van orthopedische schoenen, semi-orthopedische schoenen, orthopedische voetbedden (steunzolen) tot schoenen die gerepareerd moeten worden.

De mensen in de werkplaats zijn de hele dag druk bezig met diverse werkzaamheden. In de CAD/CAM-ruimte werken mensen constant aan het ontwerpen van leesten (een houten voetmodel waar de schoen omheen wordt gemaakt) en orthopedische voetbedden.

De binnengekomen orthopedische schoenen worden uitgepakt en klaar gemaakt om afgeleverd te worden. De administratie gaat aan de slag met het uitdraaien van orders, het inboeken van binnengekomen goederen, het versturen van werk naar de collega schachtenmaker of onderwerkmaker en later op de dag met het afvinken van werk dat klaar is. Tussendoor is er gelukkig ook tijd voor een kop koffie en thee en een spelletje darten in de pauze.

Je komt in dienst en dan?

Je start met een inwerkprogramma dat is afgestemd op je functie en de afdelingen en mensen waarmee je te maken krijgt in je werk. Daarnaast neem je tijdens de introductiedag samen met andere nieuwe collega's en stagiairs een kijkje op een vestiging en op het hoofdkantoor.