Irma van Spijker

Ik heb de hele dag contact met klanten. Geen dag is dan ook hetzelfde. Iedere klant is immers anders. Ik meet therapeutisch elastische kousen aan bij bewoners van diverse verzorgingshuizen en zorginstellingen en tijdens spreekuren in het ziekenhuis in Hardenberg. Soms breng ik ook huisbezoeken aan klanten, wanneer zij niet mobiel zijn. Ook kunnen klanten bij me terecht op onze vestiging in Emmen.

De klachten waarmee mensen bij mij komen variëren van trombose, spataderen tot oedeem (vochtophoping in benen of armen). Als adviseur TEK ga ik voor de klant, door heel duidelijk te vertellen welke oplossing steunkousen voor hun klachten biedt. Ik motiveer ze vooral hun steunkousen te dragen. Veel mensen met een trombosebeen worden overladen met medische informatie. Ik geef kort en bondig uitleg over het waarom van het dragen van steunkousen. Daarmee wordt hun motivatie om steunkousen te dragen groter.

"Als adviseur TEK ga ik voor de klant, door heel duidelijk te vertellen welke oplossing steunkousen voor hun klachten biedt."

Irma van Spijker - Adviseur therapeutisch elastische kousen, Emmen

Irma van Spijker - Adviseur therapeutisch elastische kousen, Emmen

Klanten komen al dan niet gezwachteld op mijn spreekuur. Ik beoordeel eerst of er nog oedeem in het been zit. Als dat niet zo is, meet ik het been op. Dat komt heel nauwkeurig. Zit er nog wel oedeem in het been, dan verwijs ik ze naar de huisarts of thuiszorg om hun been te laten inzwachtelen.

Na het meten bekijk ik of de juiste steunkous op voorraad is, dan kan ik die meteen bij ze aantrekken. Ik geef klanten daarbij een uitgebreide uitleg over het aan- en uittrekken, eventueel te gebruiken hulpmiddelen en over het onderhoud van de steunkousen. Zijn de steunkousen niet voorradig, bijvoorbeeld omdat er sprake is van een speciale maat, dan maak ik een nieuwe afspraak met ze. Na 5 tot 10 dagen kunnen ze dan hun steunkousen bij me ophalen. Hebben klanten al eerder steunkousen gehad en komen ze in aanmerking voor nieuwe kousen, dan ontvangen zij die heel handig per post.