Vergoedingen

Vergoedingenwijzer

In onze vergoedingenwijzer zie je eenvoudig welke kosten je zorgverzekeraar voor je hulpmiddel vergoedt en hoeveel. Kies eerst je zorgverzekeraar, daarna het product (je hulpmiddel) en lees op welke vergoeding je recht hebt. Wij hebben deze informatie zo zorgvuldig mogelijk voor je samengesteld, maar aan de inhoud ervan kun je geen rechten ontlenen. Raadpleeg daarom altijd je zorgverzekeraar of zorgpolis voor de exacte voorwaarden en vergoedingen. Wij hebben contracten met vrijwel alle zorgverzekeraars.

Eigen bijdrage

Voor orthopedisch schoeisel en allergeenvrij schoeisel betaal je een eigen bijdrage. De hoogte hiervan vind je in deze vergoedingenwijzer. Enkele zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de eigen bijdrage vanuit een aanvullende verzekering. Kijk in je polisvoorwaarden voor de vergoedingen, vraag het aan je zorgverzekeraar of raadpleeg onze vergoedingenwijzer. Soms geldt een maximumvergoeding. Dat betekent dat de eventuele kosten die boven de maximumvergoeding uitgaan, voor eigen rekening zijn.

Vergoedingen steunzolen, podotherapie en pedicure

Steunzolen, podotherapie en pedicurebehandelingen worden soms vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Kijk in deze vergoedingenwijzer waar je recht op hebt. Soms is het in geval van diabetes mogelijk dat bijvoorbeeld (een deel van) de podotherapie en de pedicurehandeling betaald worden vanuit de basisverzekering.

Orthesen

Hulpmiddelen zoals korsetten, EVO’s, halskragen, spalken en braces vallen onder de productgroep Orthese.