Klantverhalen Klantverhalen

Klantverhalen

 

Klanten vertellen in hun persoonlijke verhalen waar zij voor gaan; welke droom zij hebben. En hoe wij hen daarbij helpen.

Dennis Janssen: “Ik heb mijn leven weer terug omdat er mensen waren die in mij geloofden”

Dennis Janssen heeft sinds het voorjaar van 2022 een hoge beenprothese. In december 2021 werden -  tijdens een 24 uur durende operatie - zijn linkerbeen, heup, bekken en zitbot geamputeerd. Het was zijn laatste kans op herstel nadat er twee jaar eerder een grote tumor in zijn bekken werd ontdekt. 

Lees meer over Dennis

Robert Groeneweg - “Mijn orthopedisch adviseur gaat uit van de mens en niet van de techniek"

Robert Groeneweg raakte in 1984 zijn been kwijt na een motorongeluk. “In eerste instantie gingen de artsen ervan uit dat mijn been behouden kon blijven”, vertelt Robert. “Na drie maanden op de Intensive Care, bleek mijn been toch niet te redden en is hij geamputeerd tot net boven de knie.”

Lees meer over Robert

Door de osseointegratie voelt Pietsje zich weer vrouw

Pietsje Hannema Greidanus onderging in 2007 een bovenbeenamputatie nadat een grote tumor in haar knie was gevonden. Volgens de arts in het ziekenhuis zou ze na de amputatie snel weer alles kunnen als ze eenmaal een koker had. Maar dat liep anders.

Lees meer over Pietsje

Moniek Koehoorn - sportieveling dankzij de WMO en Uniek Sporten

Een sportief leven is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zeker niet voor prothesedragers. Moniek Koehoorn (34) uit Heerenveen probeerde verschillende sporten uit. Behalve paardrijden was er weinig wat goed te doen was met haar hulpmiddel. Een sportprothese, in de vorm van een blade, zorgde er uiteindelijk voor dat ze haar sport vond: hardlopen!

Lees meer over Moniek

Renske van Beek: “In Beijing ga ik voor het podium!”

Voor paralympisch snowboarder Renske van Beek (32) breekt een spannende tijd aan: sinds november is zij volledig in training om zich te richten op de paralympische winterspelen van 2022 in Beijing.

Lees meer over Renske

Kimberly Alkemade - behaalt als parasprinter brons

Parasprinter Kimberly Alkemade (31) behaalt brons op de paralympische spelen in Tokyo en orthopedisch adviseur Gijs van Gent is zo trots als een pauw!

Lees meer over Kimberly

Caroline Groot - Bereik wat je wil, met of zonder orthese

Meervoudig wereldkampioen baanwielrennen para-cycling Caroline Groot parkeert haar toekomst voor topsport.

Lees meer over Caroline

Guusje Stratman - Mijn protheses maken mij als mens sterker

Guusje Stratman’s passie is fotografie. Guusje (17) volgt daarom de mbo opleiding fotografie in Den Bosch. Toen Guusje twee maanden oud was, werd ze ernstig ziek. Haar been en voeten zijn afgestorven. Ze mist links haar voet en rechts haar onderbeen. Guusje heeft twee onderbeenprotheses. ‘Ik kan me niks anders herinneren dan de protheses. Ze zijn onderdeel van mij. Het is voor mij normaal.

Lees meer over Guusje

Reitze Bok – Sporten wint het van ongemak

Vallen, opstaan, doorgaan en lekker blijven sporten zijn voor Reitze belangrijke zaken in zijn leven.

Lees meer over Reitze

Jurre Bakker - Klant en drager van een siliconen voetprothese

Op 4-jarige leeftijd heeft Jurre Bakker (leeftijd) een ongeluk gehad waardoor hij zijn voet heeft moeten laten amputeren. Dit was geen makkelijk periode, voor Jurre en zijn omgeving was het flink schakelen. Inmiddels heeft Jurre nu al ruim 5 jaar een prothese. Toch had hij al die tijd maar één wens: 'nieuwe tenen.'

Lees meer over Jurre