Ruben Timmer, van stage naar vakantiewerk naar werk Ruben Timmer, van stage naar vakantiewerk naar werk

Ruben Timmer, van stage naar vakantiewerk naar werk

Via zijn moeder, die als fysiotherapeut met kinderen werkt die orthopedische hulpmiddelen nodig hebben, kwam Ruben Timmer in aanraking met de orthopedie. Hij vond dat zo interessant dat hij koos voor de opleiding tot Orthopedisch technisch specialist.

Stage

Inmiddels zit hij in het derde jaar van de opleiding aan de DHTA. Vanaf het eerste jaar moest er stage worden gelopen en zo kwam Ruben bij OIM Orthopedie terecht. Ruben: “Ik ben begonnen in Doetinchem. Daar liep ik mee met Yvo Koekoek in de paskamer. Na de stage van 10 weken ben ik vakantiewerk gaan doen in de werkplaats, toen nog aan de Hazenkamp in Arnhem. En eigenlijk ben ik nooit meer weggegaan.”

Aan de slag

Ook in jaar 2 liep Ruben stage bij OIM. Toen in de werkplaats in Nijmegen. Direct na die stage ging hij 1 dag in de week aan de slag als productiemedewerker in Nijmegen. En dat doet Ruben nog steeds. Daarnaast loopt hij nu 10 weken stage in de paskamer, zowel in Doetinchem als in Nijmegen.

“Na deze opleiding hoop ik door te kunnen gaan voor de HBO opleiding tot Orthopedisch technoloog. Dat zou ik dan in deeltijd in 3 jaar kunnen doen, 1 dag per week naar school en 4 dagen werken.”

Combinatie ideaal

Op de vraag of hij zich dan helemaal op het paskamerwerk wil toeleggen, hoeft hij niet lang na te denken. “Ik vind het contact met mensen heel leuk, maar als ik alleen maar in de paskamer zou werken, zou ik het maken van protheses gaan missen. Dus een combinatie is voor mij ideaal.”  

En daarbij ligt zijn passie bij de protheses. “Daar ben ik ook begonnen, met het sleutelen aan protheses. En ik vind het mooi om te zien dat cliënten weer hun eerste stappen zetten bij een eerste voorziening.”

Kansen

Ruben is blij met de kansen die hij bij OIM Orthopedie heeft gekregen. “Doordat ik hier nu 1 dag in de week werk, blijf ik in het vak, ook tijdens de weken dat ik geen stageloop en alleen maar lessen volg. We doen hier in Nijmegen ook bijzondere dingen zoals omkeerplastiek en sportprotheses. En natuurlijk is het team heel gezellig”, besluit hij lachend.