Vince Klijsen: Vince Klijsen:

Vince Klijsen: "Je krijgt als stagiair veel ruimte om te leren en jezelf te ontwikkelen"

Vince Klijsen (rechts op de foto) loopt stage bij de adviseurs van OIM Orthopedie in Breda. Zijn taken tijdens zijn stage zijn vooral meewerken, meekijken en meehelpen bij het voorschrijven en aanmeten van hulpmiddelen voor cliënten. Hij werkt vier dagen per week mee en besteedt één dag per week aan zijn portfolio voor school. 

                                   

Ervaring in topsport

Vince studeert Mens en Techniek – Orthopedische (Schoen)techniek aan Fontys in Eindhoven en zit momenteel in het laatste jaar van zijn studie. “Ik heb voor deze richting gekozen vanwege mijn interesse in het menselijk lichaam. Deze interesse komt deels door mijn ervaring in topsport, ik heb jarenlang op hoog niveau gejudood. En tijdens mijn middelbare schooltijd vond ik de bètavakken zoals biologie, natuurkunde en scheikunde altijd erg leuk en interessant. Daarnaast vind ik het leuk om mensen te helpen. En zo ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij een technische studie, die gericht is op het menselijk lichaam.” 

Breed georiënteerd

De keuze om bij OIM Orthopedie stage te lopen was voor Vince makkelijk gemaakt. “Ik was al wel bekend met OIM, omdat het één van de grootste orthopedische bedrijven is in Nederland. Toen ik zag dat ze in Breda gespecialiseerd zijn in armprotheses werd mijn interesse nog groter. Tijdens het eerste gesprek kreeg ik gelijk al een fijn gevoel en zag ik dat OIM heel breed georiënteerd is in het orthopedisch vakgebied en dat er veel kennis in huis is.” 

Een stagedag

Een stagedag van Vince begint met het bekijken van de planning van de adviseurs, waarna hij zijn dag plant en beslist waar hij kan helpen of met wie hij kan meekijken. Naast zijn meewerkdagen besteedt hij ook ongeveer één dag per week aan zijn schoolportfolio. Tijdens zijn stage krijgt Vince ook opdrachten en werkt hij aan enkele eigen projecten. 

“Ik haal voldoening uit het helpen van mensen met een fysieke beperking. Het is heel mooi om deze mensen een hulpmiddel aan te bieden, waardoor ze niet voor de rest van hun leven in een rolstoel hoeven te zitten. En ik vind het leuk om met mijn handen bezig te zijn en het contact met zowel mijn stagebegeleider als de cliënten is heel fijn.”

Leermoment

Een moment dat Vince is bijgebleven tijdens zijn stage is dat een cliënt tijdens een pasmoment was gevallen en dat zijn schouder uit de kom was geraakt. “Dat was best wel even schrikken en heeft indruk op mij gemaakt. Maar het is ook iets waar ik van geleerd heb, dus ik kijk er niet helemaal negatief op terug. Het was een goed leermoment voor mij om dit voortaan hopelijk te kunnen voorkomen.”

Toekomst

In de toekomst ziet Vince zichzelf in eerste instantie als adviseur binnen het orthopedische vakgebied. Hij denkt er ook over na om eventueel door te studeren en zich te specialiseren in productontwikkeling binnen deze branche. 

Vince zou het zeker aanraden om stage te lopen bij OIM Orthopedie. “Je krijgt veel ruimte om te leren en jezelf te ontwikkelen. Er wordt gezorgd voor voldoende ruimte om te leren en jezelf te ontwikkelen. Er wordt echt tijd voor je genomen zodat je vragen kan stellen, dat is iets wat super fijn is tijdens je stage. Plus je leert ook heel veel verschillende dingen omdat OIM Orthopedie zo breed georiënteerd is.”