Menu Sluiten
Steunkousen Dokkum

Steunkousen Dokkum

Maak direct een afspraak!
  • Verschillende keuzeopties
  • Vergoeding zorgverzekering
  • Deskundige adviseurs

Steunkousen Dokkum

Bij OIM Orthopedie kun je verschillende soorten steunkousen, officieel therapeutisch elastische kousen genoemd, laten aanmeten. Deze kousen draag je als je klachten met de bloedsomloop in je benen of armen hebt. Je kan daarbij denken aan pijn, tintelingen en vermoeidheid in de ledematen. Steunkousen oefenen druk uit op je ledematen en geven extra steun. De druk van de kous stimuleert de bloedsomloop en herstelt de bloedafvoer. Het bloed wordt beter omhoog gestuwd in de aderen en de klachten verminderen.

Therapeutische elastische kousen nemen de oorzaak van je klachten niet weg, maar verminderen de klachten zolang je de kousen draagt. Soms schrijft je arts een steunkous voor als nabehandeling van een operatie. Bij OIM Orthopedie kun je steunkousen voor verschillende doeleinden laten aanmeten. Onze orthopedisch adviseurs hebben veel ervaring en zijn op de hoogte van de nieuwste technologieën, materialen en toepassingen. Bij OIM Orthopedie Dokkum word je geholpen door adviseur Rixt van der Veen.

Verwijzing

Als je in aanmerking wilt komen voor een vergoeding vanuit je zorgverzekeraar dan heb je een verwijzing van je huisarts of medisch specialist nodig. Met deze verwijsbrief kun je vervolgens bij ons terecht voor je eerste afspraak. Tijdens deze afspraak maak je kennis met één van onze ervaren orthopedisch adviseurs. Samen bespreek je jouw klachten en meet de adviseur alles op. De levertijd van steunkousen is 5 tot 10 werkdagen na het opmeten van je maat. Als je een confectiemaat hebt dan heb je de steunkousen al binnen 3 dagen in huis.

Vergoeding van je steunkousen

Je steunkousen worden bijna altijd vergoed als deze zijn voorgeschreven door een arts. Je medische indicatie geeft aan of je daadwerkelijk in aanmerking komt voor een vergoeding. Hiervoor moet je zorgverzekeraar eerst toestemming geven. Wij kunnen dat voor je aanvragen. Dan heb je daar geen omkijken meer naar.

De meeste verzekeraars vergoeden twee paar kousen per 12 of 14 maanden. In de polisvoorwaarden van je zorgverzekering staat de precieze vergoeding waar je recht op hebt. Of raadpleeg de vergoedingenwijzer.

Afspraak maken of hulp nodig? 

Wil je weten wat de orthopedische adviseurs van OIM Orthopedie voor je kunnen betekenen of wil je meteen een afspraak maken? Dit kan tijdens kantooruren met 088 3749 888. Onze gespecialiseerde telefonistes kunnen je ook helpen met eventuele problemen met je steunkousen, het aantrekken en uittrekken of het onderhoud van je kousen. 

Steunkousen Dokkum

Bij OIM Orthopedie staan ervaren orthopedische adviseurs voor je klaar. Ze nemen de tijd voor je en zoeken samen met jou naar een oplossing voor je klachten. Of dat nu gaat om steunkousen, steunzolen, orthopedische schoenen, orthesen of prothesen.