Garik Khatschatrian Garik Khatschatrian

Garik Khatschatrian

Garik Khatschatrian begon in 2010 als regiomanager bij OIM Orthopedie. In de afgelopen jaren heeft hij verschillende functies en aandachtsgebieden gehad. Tegenwoordig houdt hij zich vooral bezig met het onderhouden van contacten met artsen en externen, SEMH audit, MDR protocollen en de harmonisatie binnen de organisatie. Garik: “We willen dat op alle vestigingen op dezelfde manier en met dezelfde materialen gewerkt wordt. Hierdoor gaan we met elkaar voor een constante kwaliteit van onze producten en dienstverlening aan de cliënten.”

Armenië

In welke rol dan ook, Garik heeft altijd met heel veel plezier bij OIM Orthopedie gewerkt. Met passie voor het vakgebied orthopedie. Een passie die ontstond in 1988 toen Garik nog in zijn geboorteland Armenië woonde. “In dat jaar vond een verschrikkelijke aardbeving plaats in Armenië”, vertelt Garik. “25.000 Mensen kwamen om het leven en velen raakten blijvend gehandicapt. Zij werden geholpen door Artsen Zonder Grenzen. Ik ben daar toen als vrijwilliger gaan helpen. In die periode las ik in de krant dat - in wat toen nog de Sovjet-Unie was - orthopedisch technologen werden gezocht. Uit 580 kandidaten werd ik met 13 anderen geselecteerd om een opleiding Technische orthopedie in Heidelberg te gaan doen”, vertelt Garik trots. “En vanaf dat moment ben ik steeds verder het vak ingerold.”

Waardevol

Garik houdt van zijn vak, vanwege zijn passie voor orthopedie, maar zeker ook vanwege de – wat hij noemt – “waardevolle collega’s” binnen OIM. “Zij betekenen veel voor mij en maken mijn werk nóg leuker. Zij hebben stuk voor stuk veel kennis en ervaring en houden van hun werk. Ze staan elke dag weer klaar voor onze cliënten en voor de organisatie”, aldus Garik.

Hulpvaardig

Zoals gezegd begon Garik’s liefde voor het vak met vrijwilligerswerk. En al heeft hij er nu zijn beroep van gemaakt, het vrijwilligerswerk heeft hij nog niet opgegeven. Zo heeft hij in Armenië een orthopedische werkplaats en militaire revalidatiecentra opgezet. En hij heeft ook collega’s bij OIM geïnspireerd. Vier OIM collega’s zijn samen met Garik – in hun vrije tijd – naar Armenië geweest om daar orthese/prothese seminars te organiseren. Garik: “Het is mooi en belangrijk om dit soort dingen met elkaar te doen. We moeten elkaar helpen als dat nodig is en we hebben elkaar echt meer nodig dan we zelf denken.”