Sharon Nout Sharon Nout

Sharon Nout

"Het allerleukste is het contact met de cliënten"

Sharon Nout kwam in 2004 als stagiaire binnen bij OIM Orthopedie. “Ik deed de secretaresseopleiding en mocht stagelopen bij OIM in Winschoten. Na mijn stage bleef ik om vakantiewerk te doen op de locaties Winschoten en Haren. Het was de bedoeling om na de vakantie weer naar school te gaan  maar daarna ben ik eigenlijk nooit meer weggegaan”, zegt Sharon lachend.

Van administratie naar Compressietherapeut

Tot 2020 hield Sharon zich bezig met allerlei werkzaamheden op de backoffice in Haren. Van administratie tot uitpakken van pakketjes in het magazijn.

Sharon: “Het was leuk en afwisselend werk, met leuke collega’s. Omdat ik het al zo lang deed, begon ik me wel af te vragen of dit het was wat ik altijd zou willen blijven doen. Toen benaderde Linda, de teamleider TEK (Therapeutisch elastische kousen) mij of adviseur TEK niet iets voor mij was, want er kwam een vacature vrij. Om te kijken wat het werk inhield, heb ik een dag meegelopen met TEK adviseur Meta. Na die ene dag wist ik meteen "Ja, dit wil doen!"

Opleiding

In 2021 startte Sharon met de opleiding tot Compressietherapeut (zoals we TEK adviseur ook wel noemen). “Dat was een intensief jaar”, blikt Sharon terug. “Ik werkte op de administratie, liep 1 à 2 dagen in de week mee in de paskamer en daarnaast volgde ik de opleiding. Maar ik haalde zoveel plezier uit die dagen meelopen in de paskamer dat ik zeker wist dat dit was wat ik wilde.” In november 2022 rondde Sharon de opleiding af en kon ze zelfstandig spreekuren gaan draaien. Eerst nog een combi van administratie en paskamer maar omdat er te weinig Compressietherapeuten waren, ging ze al snel naar volledig werken in de paskamer.

Spreekuren

Twee keer per week is Sharon te vinden in het Wilhelminaziekenhuis in Assen. In samenwerking met de afdeling Dermatologie heeft ze een inloopspreekuur voor patiënten die gezwachteld zijn.

“Eén keer per maand ben ik on tour in Friesland, ben ik te vinden in Sappemeer in het Medisch Centrum en draaien Linda en ik om de beurt het spreekuur in het Martini Ziekenhuis op de afdeling brandwonden. Daarnaast nog de huisbezoeken, voor cliënten die niet mobiel zijn”, vult Sharon aan.

Contact met de cliënten

“Het is heel afwisselend werk, met veel vrijheid. Het allerleukste vind ik het contact met de cliënten. Maar ook dat je echt zelf resultaat ziet”, zegt Sharon enthousiast. “Daar waar ik eerder een schakel in het geheel was met mijn werk als administratief medewerkster, zie ik nu direct het resultaat van mijn werk. Het is voor mensen soms best een stap om steunkousen te gaan dragen, maar als ze de drempel over zijn, zijn ze blij met wat het voor hen doet. En dat je daar dan een bijdrage aan kunt leveren, dat maakt dit werk heel mooi. Ik ben blij met mijn overstap en voorlopig blijf ik dit nog wel doen!”