Dynamische elleboogorthese op maat Dynamische elleboogorthese op maat

Dynamische elleboogorthese op maat

Een dynamische elleboogorthese wordt ook wel elleboogspalk of elleboogbrace genoemd. Door het dragen van deze dynamische elleboogorthese kun je je arm weer verder strekken dan voorheen. Deze unieke dynamische elleboogorthese zorgt ervoor dat je bewegingsbereik, de Range of Motion (ROM) vergroot wordt. 

In te zetten bij Plexus brachialis letsel

Deze elleboogorthese wordt vaak toegepast bij Plexus brachialis letsel. De plexus brachialis is een knooppunt van zenuwen dat boven het sleutelbeen zit. Bij dit letsel is er sprake van een zenuwbeschadiging, met als gevolg een elleboogcontractuur (een verkorting van een spier, pees of een gewrichtskapsel). De orthese wordt toegepast tijdens de groei, bij een contractuur van 30 graden of meer.

Deze orthese is door ervaringen uit diverse wetenschappelijke studies en in samenwerking met dr. Duco Steenbeek van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) ontwikkeld. De dynamische orthese van OIM Orthopedie zorgt ervoor dat er langdurige lichte trekkracht op de elleboog wordt uitgeoefend..

 Voordelen van deze dynamische elleboogorthese

  • Oefent langdurig lichte strekkracht uit op de elleboog
  • De structuren rond de elleboog worden langzaam opgerekt zodat de arm weer verder kan strekken
  • Zorgt voor de meest optimale trekkracht
  • Hoog draagcomfort waardoor dragen van de orthese goed is vol te houden
  • Altijd de juiste pasvorm omdat hij de ellebogorthese op maat gemaakt is
  • Kan in plaats van of in combinatie met gipsredressie (behandeling met gips om het gewricht in de goede stand te zetten) worden toegepast

Onderdelen orthese

Deze elleboogorthese is uitgevoerd met een scharnier van het type Ultraflex of MultiMotion. In het scharnier zit een veer die dynamische strekkracht uitoefent. De werking van beide scharnieren is hetzelfde, alleen de bediening is anders. De behandelend adviseur kiest voor jou het best passende scharnier. Hieronder vind je per scharnier uitleg over het gebruik en onderhoud van de elleboogorthese.