De ProtheseAcademie wil bijdragen aan verbetering gebruik prothesen De ProtheseAcademie wil bijdragen aan verbetering gebruik prothesen

De ProtheseAcademie wil bijdragen aan verbetering gebruik prothesen

08 juni 2023

Een arm- of beenprothese kan het leven van een gebruiker aanzienlijk verbeteren. Toch hebben veel mensen helaas in meer of mindere mate problemen met het thuis gebruiken van hun arm- of beenprothese. De ProtheseAcademie is de plek waar oplossingen worden gezocht voor deze problemen. OIM Orthopedie is op verschillende manieren betrokken bij de ProtheseAcademie.

De ProtheseAcademie is een netwerk waar alle partijen, die te maken hebben met prothesegebruik, samenwerken aan (wetenschappelijk) onderzoek. Hier doen ook gebruikers aan mee, om ervoor te zorgen dat zij hun prothese ook daadwerkelijk beter kunnen gebruiken in de thuissituatie. De ProtheseAcademie wordt gefinancierd door ZonMw, de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek, van 2022 tot 2028. In deze periode zal de ProtheseAcademie verschillende projecten uitvoeren. Bijvoorbeeld het verbeteren van het proces van prothesekeuze en –verstrekking en het maken van een vraag- en antwoordbank waar gebruikers zelf vragen over prothesegebruik in de thuissituatie kunnen opsturen.

Kijk voor meer informatie of het opsturen van een vraag op de website of volg de ProtheseAcademie op LinkedIn, Facebook om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen.