Een aktief leven met OIM Aktief Een aktief leven met OIM Aktief

Een aktief leven met OIM Aktief

08 november 2018

Je wilt je vrij voelen. Actief bewegen en sporten ondanks je beperking helpen daarbij. Maar om in je eentje daarmee te beginnen is een hele uitdaging. Met de juiste ondersteuning wordt het een stuk makkelijker. OIM Aktief richt zich, als onderdeel van OIM Orthopedie, op klanten die ondanks een beperking actief willen blijven bewegen en sporten.

OIM Aktief

Wij vinden dat een aktief leven voor iedereen mogelijk moet zijn. Of dat nou om topsport gaat of om je wekelijkse hardlooprondje. Denk daarbij aan sporten als tennis, hardlopen, zwemmen, fietsen, wintersport of voetbal. Als orthopedisch adviseur combineren wij onze expertise met die van anderen uit ons netwerk, zoals revalidatieartsen, fysiotherapeuten en sportbegeleiders. Samen maken we voor jou meer mogelijk, zodat jij je goed voelt. Wil je starten met actief bewegen of sporten? Dan kan je op meerdere vestigingen in Nederland terecht. 

Ambassadeur

Reitze Bok (45) uit Heerhugowaard is een van de klanten die dankzij OIM Aktief weer aktief kan bewegen. Tijdens een motorongeluk in 1999 verliest Reitze zijn linker onderbeen. Kort na zijn amputatie begint hij alweer met zwemmen. De sport die hij voor zijn ongeluk op hoog niveau beoefende. Wat allemaal mogelijk is op sportief gebied, moet Reitze zelf ontdekken. “Ik wist niet wat er allemaal kon en ben zelf op onderzoek uit gegaan. Revalidatieartsen wezen me vooral op dingen die ik niet meer zou kunnen. Daar wilde ik me niet bij neerleggen. Gelukkig zijn er tegenwoordig voldoende sporters die laten zien wat allemaal mogelijk is. Weten wat er kan is enorm belangrijk.”

Blade en flipper

Inmiddels heeft Reitze het hardlopen en ook het fietsen weer opgepakt. Hij dit doet met behulp van een speciale hardloopprothese, een blade, en een professionele fietsprothese. Samen met zijn orthopedisch instrumentmaker maakte hij een zwemoplossing. Dankzij de flipper aan zijn prothese kan hij zijn bovenbeen beter trainen. Meer weten over de sportprothesen van Reitze? Lees hier meer over Reitze en OIM Aktief!