OIM Orthopedie neemt V!GO Nederland over OIM Orthopedie neemt V!GO Nederland over

OIM Orthopedie neemt V!GO Nederland over

06 juni 2016

OIM Orthopedie en V!GO Group (België) hebben vrijdag 3 juni de definitieve koopovereenkomst getekend. Er is overeengekomen dat de activiteiten van V!GO Nederland worden overgenomen door OIM Orthopedie. Twee procedures worden nog afgerond: de formele toestemming van de zorgverzekeraars en een toetsing door de Nederlandse Zorg Autoriteit. Beide formele procedures nemen circa 4 weken in beslag.

V!GO Nederland is een belangrijke speler in de Nederlandse markt m.n. op het gebied van prothesiologie, orthesiologie en orthopedische schoenen. OIM Orthopedie ziet de overname van V!GO Nederland als een interessante toevoeging en een geweldige kans om beide organisaties te versterken. Beide bedrijven hebben kwaliteit en klantgericht werken hoog in het vaandel staan. De kennis en expertise van de werknemers is van een onderscheidend hoog niveau. Het primaire doel is het leveren van adequate oplossingen met kwalitatief hoogstaande producten voor de klant en behandelend arts.

Met deze overname verstevigt OIM Orthopedie haar vooraanstaande positie als leverancier van orthopedische hulpmiddelen in belangrijke revalidatiecentra en ziekenhuizen en breidt zij haar dienstverlening uit in het zuidoosten van Nederland en Brabant. Dit sluit goed aan bij de ambitie van OIM Orthopedie om als landelijke speler actief te zijn. OIM Orthopedie neemt de volledige organisatie van V!GO Nederland over. Een implementatieteam gaat de komende periode aan de slag om te zorgen voor de aansluiting van beide organisaties.

OIM Orthopedie
OIM Orthopedie is actief in heel Nederland met kwalitatief hoogstaande producten (prothesen, orthesen, orthopedische schoenen, podotherapie en compressiezorg) en dienstverlening in vooraanstaande revalidatiecentra en ziekenhuizen. De afkorting OIM staat voor Orthopedisch Instrumentmakerij. Er zijn ruim 300 medewerkers werkzaam. Naast 21 vestigingen en meer dan 100 spreekuurlocaties door heel Nederland waar klanten worden ontvangen, heeft zij een productie-unit orthopedische schoenen en voetbedden in Beilen en een hoofdkantoor in Assen. In Noordwijkerhout is OIM Orthopedie actief onder de naam Noppe Orthopedietechniek. Daarnaast is OIM Orthopedie voor haar diensten rond een hoogactieve leefstijl en haar sportactiviteiten werkzaam onder de naam Frank by Frank Jol.

VIGO Nederland
In Nederland is V!GO sinds 2011 actief door de overname van de onderdelen orthopedietechniek, orthopedische schoentechniek en podotherapie van POM in Nijmegen. Twee jaar later volgde Defauwes Orthopedische Schoentechniek BV in Heerlen en in 2015 heeft V!GO Schoumakers Orthopedie BV in Heerlen overgenomen. De hoofdvestiging van V!GO Nederland is in Arnhem. V!GO Nederland is met ruim 100 medewerkers een belangrijke aanbieder van orthopedische techniek in Oost Nederland. Zij heeft vestigingen in Boxmeer, Drachten, Heerlen, Maastricht en Nijmegen. Daarnaast is V!GO Nederland aanwezig op diverse locaties, zoals Almere, Assen, Groningen en Venray.