Linda Smit Linda Smit

Linda Smit

Ik ga voor een fijn klantcontact

Martine is een jonge, spontane vrouw die goed op haar benen past. Ze kreeg al op jonge leeftijd last van veel vocht in haar onderbenen, dat zich ophoopt in het bindweefsel. Ze draagt hiervoor therapeutisch elastische kousen. De kousen geven een constante druk op het weefsel van haar benen, zodat het vocht niet de kans krijgt om uit de bloedvaten te komen.

Martine komt trouw ieder jaar bij ons om haar benen op te laten meten en te laten controleren of haar kousen nog voldoende steun geven. Omdat ze als kapster een staand beroep heeft, is het extra belangrijk de kousen trouw te dragen. Ze weet dit en draagt haar kousen daarom iedere dag.

Het leuke aan het contact met Martine is dat haar oma ook een klant van mij is. Ik zie hen beiden ieder jaar tenminste één keer. De oma van Martine draagt kousen van een zwaardere klasse. Martine ziet dan ook van dichtbij welke problemen ze voorkomt door haar kousen trouw te dragen, wat stimulerend werkt. Ik bewonder haar om de goede zorg die ze voor haar lichaam heeft.

Tijdens haar zwangerschap draagt Martine lange  kousen. Ze heeft al gevoelige benen en haar zwangerschap vergroot de kans op spataderen. Lichamelijke veranderingen kunnen vaatwanden tijdelijk verslappen. Ik adviseerde haar daarom lange kousen, waarmee we het ontstaan van spataderen op haar bovenbenen willen voorkomen.

Lees ook het verhaal van Martine Pieterman, klant en draagster van therapeutisch elastische kousen.