Wim Pijl Wim Pijl

Wim Pijl

Ik ga voor zo ver mogelijk doorgroeien en ontwikkelen in mijn werk

Lieke komt al vanaf 2010 bij mij voor haar enkel-voet-orthese. Lieke is een gezellige, vrolijke dame. Ze is met van alles bezig behalve met haar handicap en dat straalt ze ook uit. Ze houdt ontzettend van prinsessen. Haar beperking qua lopen belemmert haar niet.

Toen ik van school af kwam ben ik begonnen als productiemedewerker bij een instrumentmakerij. Later werd ik instrumentmaker. Ik heb altijd de ambitie gehad om zo ver mogelijk door te groeien en te ontwikkelen in mijn werk. Doorgroeien was bij die instrumentmakerij niet mogelijk, daarom stuurde ik in 1998 een open sollicitatie naar OIM Orthopedie om de stap te zetten naar adviseur. Kinderen vind ik hele leuke klanten. Ik hou me, op dit moment, voornamelijk bezig met kinderrevalidatie. Bij een eerste kennismaking betrek ik naast de ouders voornamelijk het kind. Ik ga even voor ze door de knieën of zet ze op ooghoogte op de behandelbank. Zo kan ik makkelijker contact met ze leggen.

Een deel van mijn functie is verwachtingmanagement in de paskamer. Je hebt ouders die denken dat hun kind alles weer kan als ik een enkel-voet-orthese aanmeet. Maar een orthese is geen geneesmiddel. De aandoening gaat er niet mee over. Wanneer ik een hulpmiddel aanmeet, leg ik direct de vervolgstappen aan de ouders en ook het kind uit. Omdat kinderen nog volop in de groei zijn, moet een hulpmiddel vaak worden bijgesteld. Die regelmatige controle vind ik erg belangrijk.

De combinatie van techniek, creativiteit in techniek en de mens maken het vak van orthopedisch adviseur bijzonder. Ik zet mijn creativiteit in om mensen te helpen hun mobiliteit en algemene dagelijkse levensverrichtingen te vergroten. 

Lees ook het  verhaal van Lieke de Vries, klant van Wim.