Verschillende amputatieniveaus

Voor ieder deel van je been kunnen wij een prothese maken. Per amputatieniveau leggen we uit welke mogelijkheden er zijn.

 • Heupprothese

  Heupprothese bij amputatie door heupgewricht

  Een heupprothese is een complexe prothesevoorziening. Er heeft vooraf een amputatie plaatsgevonden door het heupgewricht. Als daarbij een stukje bekken wordt weggehaald, noemen we dit een hemipelvectomie.

 • Bovenbeenprothesen

  Een bovenbeenprothese bestaat uit een stompkoker die met een vacuĆ¼mkoker of een siliconen liner wordt gefixeerd aan je stomp. Er zijn verschillende mogelijkheden voor de opbouw van je bovenbeenprothese.

 • Knieprothese; amputatie door het kniegewricht

  Knieprothesen

  Is er sprake van een amputatie door je kniegewricht, dan noemen we de amputatie een knie-exarticulatie. Bij een omkeerplastiek wordt de knie en een deel van het bovenbeen geamputeerd en wordt het onderbeen omgekeerd - en met de hiel naar voren - tegen het resterende deel van het bovenbeen geplaatst.

 • Onderbeenprothesen

  Als je been geamputeerd wordt onder je knie spreken we van een onderbeenprothese, ook wel transtibiale amputatie genoemd. Afhankelijk van de hoogte van je onderbeenamputatie zijn verschillende onderbeenprothesen mogelijk.

 • Voetprothesen

  Een siliconen voetprothese vervangt het missende deel van je voet en maakt dagelijkse bezigheden makkelijker. De prothesevoet is bijna niet van echt te onderscheiden en je kunt er zelfs mee zwemmen.

  "Vroeger had ik een ochtendhumeur, nu vind ik opstaan het mooiste dat er is"

  Dick van Dijk - Klant en beenprothesedrager

  Dick van Dijk