Robert Groeneweg - Ik heb nu weer zin om te lopen! Robert Groeneweg - Ik heb nu weer zin om te lopen!

Robert Groeneweg - Ik heb nu weer zin om te lopen!

Als bewegen pijn doet, wordt het leven er niet leuker op. Robert Groeneweg (62) uit Noordwijk weet hier helaas alles van. In 1984 verloor hij zijn linkerbeen bij een motorongeluk. Na verschillende voorzieningen te hebben geprobeerd, heeft hij het comfort van de NuFlex-koker ontdekt.

Verwachtingen bijstellen

De eerste jaren na zijn motorongeluk stonden in het teken van verwachtingen bijstellen. Zowel mentaal als fysiek. Als jonge sportleraar wist Robert waar zijn lichaam toe in staat was. Hij probeerde van alles om zo mobiel mogelijk te worden. Maar daar zat de oplossing uiteindelijk niet in. Acceptatie bleek voor Robert het toverwoord.

Overstap naar een NuFlex-koker

Inmiddels heeft hij de overstap van fysiotherapeut die aan de slag gaat in het bedrijfsleven naar psychosomatische therapeut gemaakt. Op lichamelijk gebied stapte hij, onder begeleiding van orthopedisch adviseurs Carsten Hirt en Floris Sanderman, over van een gewone koker naar een NuFlex-koker. “Mijn oude koker had een hoge rand die voor schuurplekken zorgden. Daardoor kon ik soms dagen niet lopen,” vertelt Robert. “Op aanraden van Carsten ben ik toen overgestapt naar een NuFlex-Koker. De lage rand en de vacuümtechniek zorgen ervoor dat ik nu veel meer bewegingsvrijheid ervaar. Ik heb nu weer zin om te lopen en daar ben ik heel erg blij mee!”

Vergeten dat je je prothese draagt

Behalve lopen, gaan zitten en fietsen nu ook veel makkelijker. “Een normale koker zit veel hoger waardoor je er altijd scheef en met je bil op zit. Je bent je altijd bewust van je voorziening,” zegt Robert. “Bijvoorbeeld als je naar het toilet gaat. Als je gaat zitten, moet je altijd eerst je been afdoen. Dankzij de lage rand van de NuFlex-koker zit ik een stuk rechterop, gaan mijn broeken minder snel kapot en vergeet ik soms dat ik m’n prothese draag.”

Iedereen een NuFlex aanraden

Ook voor dragers van een NuFlex-koker geldt: bouw bewegen rustig op en controleer je stomp altijd op wondjes. “Dankzij de speciale techniek van de koker trekt mijn liner vacuüm. Mijn stomp zit vol littekens dus als ergens een huidplooitje zit dan wil het nog wel eens schuren,” vertelt Robert. “Aantrekken luistert dus heel nauw en dat geldt ook de controle op wondjes. Afgezien daarvan zou ik iedereen een NuFlex-voorziening aanraden. Ik kan weer lopen en ik zit weer comfortabel in de auto en achter mijn bureau!”