Martine Pieterman - Klant en draagster van therapeutisch elastische kousen Martine Pieterman - Klant en draagster van therapeutisch elastische kousen

Klantverhalen

Martine Pieterman - Klant en draagster van therapeutisch elastische kousen

Ik ga voor genieten van het leven

Tijdens een warme zomer, ik was 16, kreeg ik veel last van vocht in mijn onderbenen. Ik werkte in een kas en dacht dat het misschien door de warmte kwam. Ik kon er wel om werken, maar het voelde toch niet goed. Voor de zekerheid maakte ik een afspraak bij de huisarts, om te checken of er niets met mijn hart was. Hartfalen begint namelijk vaak met vocht vasthouden.

De huisarts stuurde mij door naar het ziekenhuis. Jarenlang heb ik onderzoeken gehad in het Martini Ziekenhuis en het UMCG in Groningen. Daar kwam niets concreets uit. Ik kreeg het advies preventief steunkousen te dragen, zodat het niet erger zou worden.

Mijn huisarts verwees me door naar OIM Orthopedie. Daar word ik al jaren geholpen door Linda. Het fijne is dat ze met me meedenkt over welke kousen bij mij passen qua kleur en dikte. En als een nieuw soort kousen geschikt is voor mij, dan geeft ze dat  aan. Nu ik zwanger ben, houd ik nog meer vocht vast. Linda adviseerde mij daarom kousen tot aan de lies te dragen. 

Als kapster sta ik vrijwel de hele dag. Mijn kousen helpen preventief tegen vocht, spataderen en zware benen. Ook als ik niet werk draag ik de kousen. En thuis draag ik ze ook, omdat ik anders aan het eind van de dag vermoeide benen heb. Ik heb geen last van de kousen, ze voelen juist prettig.

Lees ook het verhaal van Linda Smit, adviseur van o.a. Martine Pieterman.