Jetta Lodder - adviseert en helpt bij het pimpen van orthesen Jetta Lodder - adviseert en helpt bij het pimpen van orthesen

Klantverhalen

Jetta Lodder - adviseert en helpt bij het pimpen van orthesen

“Het is toch hartstikke leuk om een bijpassende orthese bij je feestelijke outfit te hebben!”

“Ik ben een kleurrijk persoon, draag graag kleurrijke kleding. Een zwarte orthese past daar niet bij, vind ik”. Aan het woord is Jetta Lodder. Jetta kreeg in 2020  klachten, die in eerste instantie werden toegeschreven aan een burn-out. Het bleek uiteindelijk om een hersentumor te gaan.

Beperking

Jetta: “Er volgden drie zware operaties en een langdurig revalidatietraject. Beter word ik helaas niet meer, maar ik heb er wel tijd bij gekregen. En het gaat nu goed met me, al heb ik er wel forse beperkingen aan over gehouden. Ik heb afasie en de rechterkant van mijn lichaam functioneert niet meer.”

Orthese pimpen

In overleg met haar fysiotherapeut gebruikt Jetta sinds een jaar of twee een orthese aan haar rechteronderbeen. Daardoor heeft ze bij het lopen minder kans op vallen. “Maar, die orthesen lijken allemaal op elkaar, zwart en saai”, aldus Jetta. “En meestal vind ik zwart geen fijne kleur. Daarom ben ik aan de slag gegaan om mijn orthese te pimpen. De binnenkant heb ik vervangen door een zelfgemaakte gekleurde voering. Vervolgens heb ik aan mijn OIM adviseur Femke Bekkers gevraagd of het kwaad kon als ik de harde buitenkant met verf zou bespuiten. Dat was volgens haar geen probleem. Tot slot heb ik de banden vervangen door gekleurde exemplaren. En de voering en de banden zitten los, ik kan dus steeds variëren met verschillende kleuren. Passend bij mijn kleding van de dag.”


Ook anderen helpen

En Jetta heeft de smaak van het pimpen te pakken, want ze wil ook andere orthesedragers helpen om hun orthese te stylen. Jetta: “Ik wil mensen graag laten zien hoe ze de voering en banden kunnen maken en als het nodig is ook helpen om het te maken. Toen ik dat aangaf bij Femke van OIM, vond ze dat meteen een heel goed idee. Vandaar dat ik nu via OIM in contact wil komen met andere orthesedragers. Het is toch hartstikke leuk om een bijpassende orthese te hebben als je in een mooie outfit naar een feestje gaat?”

Draag jij een orthese met losse voering en/of banden en wil je net als Jetta wel eens variëren met de kleur? Mail dan naar communicatie@oim.nl. Wij sturen je mail dan door naar Jetta, zodat ze contact met je op kan nemen.