Thijs Kappert - Klant en orthesedrager Thijs Kappert - Klant en orthesedrager

Klantverhalen

Thijs Kappert - Klant en orthesedrager

Thijs gaat voor beter worden dan Maarten Stekelenburg

Karin, de moeder van Thijs: “Net voordat Thijs twee werd, kwamen we erachter wat er met hem aan de hand was. Daarvoor zagen we wel dat hij anders kroop en dat gaven we op het consultatiebureau ook aan, maar het was niets verontrustends, zeiden ze. Toen hij echt ging lopen, zagen we duidelijk dat het gewoon niet goed was. Hij draaide zijn rechterbeen naar binnen, liep erg op zijn voorvoet, had bij inspanning spasmen in zijn rechterarm en viel veel. Op dat moment namen we concreet stappen.

Uit een MRI scan bleek dat Thijs een hersenbeschadiging aan de linkerkant heeft. Dat komt doordat hij een hersenbloeding heeft gehad. Ze vermoeden dat dat tijdens de zwangerschap is gebeurd. Hij was eerst onder behandeling bij de kinderarts en de revalidatiearts van het streekziekenhuis in Doetinchem. Toen hij bijna vier was, zijn we doorverwezen naar het revalidatiecentrum Klimmendaal in Arnhem. Daar kwamen we ook in contact met OIM Orthopedie, want die zijn daar gevestigd.

Als ouders moet je natuurlijk enorm alert zijn op alles. Met de artsen en de therapeuten van Klimmendaal en de mensen van OIM Orthopedie hebben we regelmatig nauw overleg. Thijs is nu acht en hij heeft een enkel-/voetorthese, die zijn voet in de juiste stand zet en houdt én een nachtspalk. Maar hij groeit en dus moeten ze regelmatig worden aangepast.

Een goede verstandhouding is dan belangrijk. Wij zijn natuurlijk wel de klant, maar ze moeten ons niet gaan zien als 'die lastige ouders van Thijs'… Wat dat betreft moet ik ze echt een compliment geven: ze nemen de tijd voor je en geven je het gevoel dat je gehoord en begrepen wordt. Met zijn huidige orthese staat hij stabieler op zijn benen, valt hij minder en loopt hij beter, maar hij heeft wel veel last van drukplekken. Dus nu zijn we aan het overleggen hoe we dat kunnen verhelpen.

Thijs is een ontzettend vrolijk, gedreven mannetje, dat geen grenzen kent. Die heeft hij natuurlijk wel, maar hij geeft er niet aan toe. Hij laat zich niet kennen. Van alles wat hij doet, vindt hij voetballen het leukst. Hij is keeper. Op die paar vierkante meter in het doel kan hij zich prima bewegen. Hij is niet bang om te vallen, want dat is hij gewend. Hij traint op dinsdag, speelt op zaterdag zijn wedstrijden en elke woensdagavond krijgt hij een uur lang speciale keeperstraining. Thijs wil minstens net zo goed worden als Maarten Stekelenburg. En als het even kan beter!”